вівторок, 12 вересня 2017 р.

Терапія за допомогою музики

Терапія за допомогою музики  ― Новини культури України  - Медіа-портал "Культура"Синодальний відділ з благодійності випустив нове видання - посібник «Музикант як волонтер», що покликаний допомогти добровольцям на перших кроках у музичному волонтерстві. Книга стала доступною у мережі. «Книга для тих, хто хоче допомагати іншим за допомогою музики. Читач дізнається, як будується робота музиканта-волонтера, чому інтерактивні музичні заняття впливають глибше, ніж просто концерт, як вибирати репертуар та інструменти, як будувати відносини з благоотримувачем, дбати про безпеку на заняттях і не боятися помилок. Автор — сертифікований музичний терапевт — ділиться не тільки професійними знаннями, але і спостереженнями з особистої музично-терапевтичної практики», - розповідає анотація до видання.

Ця практика заснована на клінічному застосуванні музики в медичних, реабілітаційних, соціальних та навчальних закладах. Музичний терапевт в процесі навчання отримує багато знань із психопатології, психології дитинства і старіння, а також вивчає анатомію, фізіологію, неврологію на інші науки. Книга розповідає й про те, як можна допомогти музикою.
Автор посібника Аліса Апрелєва. За її словами, ця книга пропонує «конкретні інструменти та рішення, які вже випробувані світовою практикою музичної терапії».
Як кажуть видавці, посібник може бути корисним музикантам, волонтерам, працівникам благодійних організацій та соціальних установ.

Немає коментарів:

Дописати коментар